II rok – Analiza i ocena jakości żywienia

ĆwiczeniaSeminaria

Proszę pamiętać o obowiązkowym przynoszeniu fartuchów na zajęcia!

Tematy ćwiczeń z Analizy i oceny jakości żywienia dla studentów II roku Dietetyki
w roku akademickim 2023/2024

1. Węglowodany jako składniki energetyczne żywności- zagadnienia


2. Zaburzenia odżywiania – studium przypadku – cz. I zagadnienia
3.Znaczenie witamin w żywieniu człowieka- zagadnienia


4.  Zaburzenia odżywiania – studium przypadku – cz. II - zagadnienia


5. Rola składników mineralnych w żywieniu człowieka zagadnienia


6. Zaburzenia odżywiania – studium przypadku – cz. III zagadnienia


7. Wartość odżywcza białek -  zagadnienia-


8. Ocena wybranych wskaźników sposobu żywienia zagadnienia


9. Badania antropometryczne w ocenie stanu odżywienia- zagadnienia

10. Ocena ryzyka wystąpienia interakcji lek – pozywienie u pacjentówzagadnienia

Regulamin ćwiczeń

Tematy ćwiczeń Załącznik do ćw. 1 i 4