Proszę pamiętać o obowiązkowym przynoszeniu fartuchów na zajęcia!
Tematy ćwiczeń z Analizy i oceny jakości żywienia dla studentów II roku Dietetyki
w roku akademickim 2023/2024
1. Węglowodany jako składniki energetyczne żywności- zagadnienia
2. Zaburzenia odżywiania – studium przypadku – cz. I - zagadnienia
3.Znaczenie witamin w żywieniu człowieka- zagadnienia
4. Zaburzenia odżywiania – studium przypadku – cz. II - zagadnienia
5. Rola składników mineralnych w żywieniu człowieka - zagadnienia
6. Zaburzenia odżywiania – studium przypadku – cz. III - zagadnienia
7. Wartość odżywcza białek - zagadnienia-
8. Ocena wybranych wskaźników sposobu żywienia - zagadnienia
9. Badania antropometryczne w ocenie stanu odżywienia- zagadnienia
10. Ocena ryzyka wystąpienia interakcji lek – pozywienie u pacjentów- zagadnienia
Tematy ćwiczeń Załącznik do ćw. 1 i 4